Waar haal ik bloginspiratie vandaan? - 4 LinkedIn -

vrijdag, 09 september 2016

Met lijsten en de zoekfuncties van Twitter of zoeken op Facebook bieden social media je mooie inspiratiebronnen voor bijvoorbeeld blogs. Ook LinkedIn heeft natuurlijk een zoekfunctie. In dit laatste deel in deze serie lees je hoe je op dat platform inspiratie op kunt doen.

 

LinkedIn voerde de afgelopen maanden ingrijpende aanpassingen door. Gevolg is onder andere dat de optie geavanceerd zoeken uit de gratis versie is verwijderd. Dit artikel is op 13 maart 2017 geactualiseerd.

LinkedIn heeft meer dan de andere platformen een zakelijk karakter en is daardoor meer gericht op het contacten leggen dan op het delen van content. In dit blog laat ik een mogelijkheid voor desk- of laptop zien om toch content te vinden die aansluit op jouw interesse(s).

Zoeken naar content op LinkedIn

Als je lid wordt of bent van groepen op LinkedIn, kun je binnen de gesprekken in die groepen zoeken naar onderwerpen die jou boeien. Op de startpagina van je LinkedIn-account zie je bovenaan deze balk:

17 03 LI Werk

  • Klik op 'Werk'.
  • In het menu dat zich opent zie je een overzicht van 'Andere LinkedIn-producten'.
  • Klik op 'Groepen'.

17 03 LI LIproducten

Op het scherm verschijnen 'Hoogtepunten van vandaag'. LinkedIn maakt hier een gepersonaliseerde selectie gesprekken uit je groepen.

Linksboven zie je het volgende menu staan:

160909 LinkedIn13

  • Het icoontje aan de linkerkant staat voor 'Hoogtepunten van vandaag'.
  • Als je op 'Mijn groepen' klikt verschijnt er een lijst met de groepen waar je lid van bent.
  • 'Ontdekken' geeft op basis van jouw contacten een lijst met groepen die misschien interessant voor je zijn. Altijd goed om hier eens doorheen te kijken.

Inspiratie op LinkedIn

De inspiratie vind je vooral in 'Mijn groepen'. 

  • Klik op 'Mijn groepen'.
  • Kies een groep waarin je wilt zoeken door daarop te klikken.
  • Onder het vak om zelf een discussie te beginnen zie je de lijst 'Gesprekken'.

Ik gebruik in het voorbeeld de groep Communicatie Online.

17 03 LI Groep

Binnen de 'Gesprekken' zoek je op onderwerpen die jou specifiek interesseren via het zoekveld rechtsboven.

17 03 LI zoekvenster

Door hier een zoekterm in te vullen, krijg je alle gesprekken waarin die term voorkomt onder elkaar op je scherm.

** Bonustip **

Wil je met één zoekopdracht te weten komen welke mensen een bepaald onderwerp hebben benoemd op hun profiel, welke groepen of cursussen er zijn over dat onderwerp en of er artikelen of presentaties over zijn?

Gebruik dan deze zoekfunctie.

Zijn dit nuttige tips voor jou? Of weet jij nog een andere zoektip voor LinkedIn? Laat het even weten door een reactie achter te laten. 

Natuurlijk is het ook leuk als je dit artikel deelt met anderen.

Dit artikel maakt deel uit van een serie van vier. De artikelen zijn gebundeld in het digitale werkboek 'Social media als inspiratiebronnen voor je blogs (en andere teksten)'. Wil je dit gratis werkboek ook ontvangen? Geef je dan op voor de TekstGevoel Woordwolk, je krijgt het werkboek (en alle volgende updates) dan in je mailbox.