Waar haal ik bloginspiratie vandaan? - 2 Facebook -

vrijdag, 26 augustus 2016

Social media zijn goede inspiratiebronnen voor blogs en het volgen hoeft niet veel tijd te kosten. Maak bijvoorbeeld gebruik van Twitterlijsten of zoek op Facebook. Lees snel verder om te zien hoe je Facebook gebruikt als inspiratiebron.
 

Facebook verwijderde de interesselijsten, daarom is dit artikel geactualiseerd op:

  • 13 maart 2017

Internet is één grote informatiebrij. Zoek daar maar eens naar inspiratie zonder dat het héél veel tijd kost. Social media bieden de mogelijkheid om structuur aan te brengen in je zoektocht. Op Facebook kun je dat doen met de zoekfunctie. Het kost even tijd, maar daarna kun je heel makkelijk onderwerpen volgen die jou inspireren.

Facebook

Je moet de laatste jaren echt in een geheel andere dimensie geleefd hebben als je niet weet wat Facebook is. Zelfs mijn moeder wist wat het was en die was van héél ver voor het begin van het digitale tijdperk. Je houdt ervan of je haat het, maar feit blijft wel dat ook dit sociale kanaal een bron van inspiratie voor bijvoorbeeld blogs (en andere teksten) kan zijn. Je moet natuurlijk wel een Facebookaccount hebben.

Zoekfunctie

Laat Facebook Search je inspireren. Dit werkt het best als je de taalinstelling op Engels (US) zet en zoekt met Engelse termen, maar in het Nederlands kom je ook een heel eind.

  • Ga naar je persoonlijke pagina.
  • Linksboven zie je het zoekveld.

FB search1

  • Typ een zoekterm in het zoekveld, hoe gerichter de term, hoe beter het zoekresultaat.
  • Klik op het vergrootglas.

FB search2

  • Je krijgt een overzicht dat is opgedeeld in bijvoorbeeld Pagina’s, Berichten van vrienden en groepen en Openbare berichten.

Zoekopdrachten worden opgeslagen zodat je ze later nog eens kunt gebruiken. Je vindt ze als volgt terug:

  • Ga naar je persoonlijke pagina.
  • Klik op ‘Activiteitlogboek weergeven’ op je omslagfoto.

FB search5

  • Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Meer’ onder ‘Foto’s/Vind-ik-leuks/Reacties’.

FB search6

  • Klik in de lijst die verschijnt op ‘Zoeken’.

FB search7

Hier zie je de zoekgeschiedenis en je activeert een opdracht opnieuw door erop te klikken.

Ik ben als redacteur verbonden aan ExpertUpdate, een (betaald) informatieplatform op het gebied van social media. Een artikel dat ik voor dat platform schreef, inspireerde mij om de blogs over social media als inspiratiebron te schrijven.

Heb jij door dit artikel nieuwe inspiratie gevonden? Ik hoor het graag.

Ken je meer mensen die wel eens om inspiratie verlegen zitten? Delen van dit artikel mag natuurlijk.

Dit artikel maakt deel uit van een serie van vier. De artikelen zijn gebundeld in het digitale werkboek 'Social media als inspiratiebronnen voor je blogs (en andere teksten)'. Wil je dit gratis werkboek ook ontvangen? Geef je dan op voor de TekstGevoel Woordwolk, je krijgt het werkboek (en alle volgende updates) dan in je mailbox.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast