E-maillezers verleiden: 16 tips

dinsdag, 13 oktober 2015

E-mailmarketing heeft nog lang niet afgedaan als marketingkanaal. Uit onderzoek* blijkt dat dit marketingkanaal andere kanalen zoals social media en zoekmachineoptimalisatie ver achter zich laat. Reden genoeg om eens te kijken hoe je lezers kunt verleiden om jouw e-mail te openen.

 

E-maillezer verleidenIn het kader van gooi er nog eens een cliché tegenaan: een eerste indruk kun je maar een keer maken. Dat geldt dus ook voor de onderwerpregel van je e-mail. Die moet op zijn minst uitnodigend genoeg zijn om de lezer te verleiden het bericht te openen. Deze ‘verleidtips’ kunnen je helpen.

 

Tip 1 Kort

Houd het kort en krachtig. Kom in ongeveer vijftig tekens to the point. Dat is soms moeilijk maar wel zo effectief.

Tip 2 Vraag

Stel een vraag en zorg uiteraard dat de mail de lezer naar het antwoord leidt. Bijvoorbeeld Simpele teksten schrijven simpel? of Kies jij voor Aida of een wijnglas?

Tip 3 Schrap

Schrap overbodige details. In plaats van ‘Je bestelling met ordernummer 4175072 is door ons ontvangen’ schrijf je ‘Bevestiging van je bestelling’ of ‘Je bestelling is onderweg!’

Tip 4 Cijfers

Het gebruik van cijfers is effectief. Mensen houden van genummerde lijstjes, het wekt nieuwsgierigheid. De titel van dit blog kan dus uitstekend dienen als onderwerpregel, een ander voorbeeld is 6 tips voor content op LinkedIn.

Tip 5 Niet schreeuwen

OPEN METEEN EN KRIJG 50% KORTING!
De kans bestaat dat de zin hierboven jou beweegt om meteen de mail te openen, maar het tegenovergestelde ligt meer voor de hand. Het is denk ik algemeen bekend dat het gebruiken van hoofdletters gelijk staat aan schreeuwen. Ik weet niet hoe jij het ervaart, maar als mensen tegen me schreeuwen sla ik dicht en doe vaak net niet wat ze willen. Gebruik dus hoofdletters alleen zoals dat gebruikelijk is.

Tip 6 Persoonlijk

Spreek je lezer persoonlijk aan. Wees eerlijk, iedereen vindt het leuk om met zijn of haar naam aangesproken te worden, bijvoorbeeld ‘Speciaal voor jou, Jan Jansen….’

Tip 7 Zo niet, dan toch

Als je geen naam kunt of wilt gebruiken, spreek de lezer dan aan met je / jouw of u / uw, waardoor de regel toch een persoonlijk tintje krijgt.

Tip 8 Locatie gebruiken

Niet voor iedereen mogelijk, maar locatiegebonden aanbiedingen en nieuws doen het goed. Als je mailt naar een doelgroep die fysiek in de buurt is, maak daar dan gebruik van. ‘Binnenkort bij jou om de hoek…’ of ‘Kom snel naar onze winkel en profiteer van flinke kortingen’.

Tip 9 De lezer is speciaal

Laat de lezer zich speciaal voelen. Het onderwerp is dan bijvoorbeeld ‘Alleen voor onze trouwe klanten…’

Tip 10 Ben bereikbaar

Gebruik geen [email protected] Het is onpersoonlijk en mensen kunnen je niet bereiken als zij vragen of opmerkingen hebben.

Tip 11 Blijf verleiden

In veel mailprogramma’s staat er een korte preview van het mailbericht onder of in de buurt van de onderwerpregel. Zorg er voor dat daar de verleiding verdergaat.

Tip 12 Blijf eerlijk

Blijf wel eerlijk. Doe geen valse beloften om te zorgen dat je mail wordt geopend.

Tip 13 Beloof iets

Beloften doen mag natuurlijk wel. Laat bijvoorbeeld zien wat de lezer kan verwachten. Als iemand jouw e-book download, schrijf dan ‘Veel plezier met je e-book’ in plaats ‘Dank voor je download’. Ik ben als redacteur verbonden aan ExpertUpdate, de abonnees krijgen wekelijks een update via mail. In eerste instantie gebruikten we de onderwerpregel ‘Jouw ExpertUpdate over week…’ en we merkten dat wekelijks nagenoeg dezelfde regel niet meer opviel. Nu zetten we de onderwerpen die aan bod komen in de onderwerpregel. Zo weet de lezer meteen wat die kan verwachten.

Tip 14 Test

Probeer door middel van A/B-testen eens diverse varianten uit. Op die manier zie je welke regel jouw doelgroep het meest aanspreekt.

Tip 15 Urgentie

Je kunt de aandacht trekken met urgentie. ‘Nog twee dagen…’ of ‘Nog een paar plaatsen beschikbaar’ laat iemand met interesse zeker besluiten de mail meteen te openen.

Tip 16 Timing

Timing kan een belangrijke rol spelen. Het einde van het jaar leent er zich uitstekend voor om feestelijke aanbiedingen onder de aandacht te brengen. Weet je wanneer jouw klanten jarig zijn? Stuur ze een paar dagen van te voren een mail dat ze op hun verjaardag een cadeautje kunnen ophalen of stuur ze op hun verjaardag een felicitatie.

* E-mail benchmark 2015 van e-Village

Afbeelding: FreeImages.com/Simon Stratford